Szenzációs siker a Super Mario Bros: A film

2023. ápr. 21

Világrekordot döntött a Nintendo leghíresebb és legnépszerűbb játéka alapján készített Super Mario Bros: A film. A húsvéti hosszú hévégén, öt nap alatt 377 millió dolláros összbevételt ért el, ezzel világrekorder az animációs filmek történetében. A produkció teljesítményével megszerezte az első helyet az eddigi Nr. 1., a Jégvarázs 2. elől (2019), amely 358 millióval tartotta a csúcsot a kategóriában.
Könnyen meglehet, hogy a Super Mario Bros: A film lesz 2023. legsikeresebb mozis produkciója, vélekedik David A Gross iparági elemző.
A RottenTomatoes kritikai portálon a közönség 96 százalékosra értékeli a filmet, szemben a kritikusok 56 százalékával. Ez még Elon Musk excentrikus multimilliárdost is felháborította, aki így kommentelte a Twitteren az ítészek véleményét: „a kritikusok annyira elrugaszkodtak a valóságtól!”.
„A közönséget szemlátomást nem érdeklik a lanyha kritikusi vélemények” – szögezte le a nyilvánvaló tényt Pamela McClintock a Hollywood Reportertől.
Olyan neves szaklapok, mint a Comscore, a Variety és a Screen Daily azt emelik ki, hogy nem volt még olyan film, amelynek teljesítménye ilyen nagy mértékben túlszárnyalta volna a várakozásokat.
A The New York Times pedig felteszi a szónoki kérdést és rögtön válaszol is rá: „Visszatértek hát a családi mozik, méghozzá olyan mértékben, hogy a stúdiók újra biztosan számíthatnak rájuk? A stúdiófőnökök és a moziüzemeltetők egy emberként hánytak cigánykereket a hétvégén, és kórusban kiáltották: igen!”.
(Super Mario Bros.: The Movie – már a hazai mozikban!)