KULTIK – a magyar mozihálózat

A XXI. század elején, a digitális vetítőtechnika megjelenésével egy időben, a magyar mozi piac szinte egy kézben összpontosult. Néhány vidéki vállalkozó és önkormányzat jóvoltából azonban egyre több hagyományos mozi újul meg, illetve születik újjá digitális premier filmszínházként. Az egy-két termes, többnyire belvárosi mozik igyekeznek az adott város kulturális életének a részévé válni. Nem csak filmet vetítenek, de értékeket sugároznak a közönségük legnagyobb örömére.

2015-ben több magyar mozi úgy döntött, hogy életre hívja Magyarország második legnagyobb mozihálózatát a KULTIK-ot!
Ezen elhatározásunk nyomán 2016. május 24-n Pécsen az Uránia moziban megalakult a KULTIK, melyhez induláskor 15 vidéki mozi csatlakozott, de reméljük, az elkövetkezendő években még több magyar mozi látja be, hogy együttműködve sikeresebbek leszünk!

Minden KULTIK mozinak meg kell felelni az alábbi feltételeknek:

  • premier moziként működjön
  • digitális vetítőtechnikával rendelkezzen
  • digitális hangtechnika biztosítsa a kitűnő hangélményt
  • vállalja, hogy kasszasikereken túl vetít magyar és réteg filmeket
  • színesebbé teszi az adott település kulturális életét

Célunk egy olyan magyar mozihálózatot létrehozni, melynek tagjai önálló mozik (cégek) maradnak, de egységes arculattal, a közös fellépéssel szeretnénk elérni, hogy megkerülhetetlen szereplői legyünk a hazai mozgóképterjesztésnek. Megfizethető, de magas színvonalú szolgáltatással kívánjuk elérni, hogy vendégeink ne csak a filmeket, de a mozit is szeressék!

Tiszteljen meg minket és válassza a KULTIK mozikat, ezzel hozzájárul a magyar mozik és a magyar kultúra fejlődéséhez!