A Kung Fu Panda 4 őrzi első helyét, már jövendölik is a folytatást

2024. márc. 20

Alighanem lesz Kung Fu Panda 5 is, mert a tengerentúlon nemrég startolt Kung Fu Panda 4 a vártnál is jobban szerepel. A családi animációs film a második héten is vezeti a mozis toplistát Észak-Amerikában, és két hét alatt már 107,7 millió dollárt hozott, ezzel a pandás franchise összbevétele már megközelíti a 2 milliárd dollárt. A dolgok logikájából következik, hogy a Universal stúdió már tervezi is a következő részt. Ugyan még nem erősítették meg, hogy lesz Kung Fu Panda 5 is, de a rendező, Mike Mitchell elárulta, ha ilyen kéréssel keresnék meg, neki van ötlete, miről szólhatna a folytatás. Mitchellnek a Kung Fu Panda 3 – aminek az executive producere volt – egyik jelenete láttán lódult meg a fantáziája.

„Ez egy igazán fura rajongói elképzelés – mondta a rendező a The Directnek. – Volt egy poén a harmadik részben, amikor Po felnéz a falra, meglátja Delfin mester páncélját, és azt mondja, ó, istenem, ez Delfin mester páncélja. Ekkor mintha belém csapott volna a villám, mert arra gondoltam: mi lenne, ha Po legközelebb víz alatti kalandokba csöppenne?

A rendező kifejtette, hogy több vízi állattal szeretne találkozni, ha a sorozat folytatódna. „Azon töröm a fejem mostanában, van-e olyan óceán, amelynek lakói kungfuznak. Ugyanakkor egy óceános Kung Fu Panda sokkal drágább lenne, mint az eddigi részek, tehát ezen még dolgozni kell.”

Mitchell azonban nemcsak vízben gondolkozik, szerinte rovarból is több kellene legközelebb. „Egy darab imádkozó sáskánk van eddig ugyebár (a Sáskát Seth Rogen komikus szólaltatja meg az amerikai eredetiben – a szerk.), miközben a világ tele van rovarokkal meg bogarakkal. Úgyhogy ezen a vonalon is tovább tudunk haladni. Úgy látom, hogy van ebben a történetben potenciál, ahogyan a Halálos iramban sem állt meg négy résznél, hanem megy tovább addig, ameddig a rajongók igénylik az újabb és újabb folytatást.”
(Kung Fu Panda 4 – hazai bemutató: 2024. március 21.)