Nyaktörő küldetés volt a Motorosok forgatása

2024. febr. 23

Nem tudja ésszel felérni Austin Butler, a produkciónak hogyan sikerült biztosításokat kötni a Motorosok című film színészei számára, amikor jó néhány veszélyes jelenetet kaszkadőrök nélkül vettek fel, tehát ők maguk száguldoztak a bivalyerős kétkerekűek nyergében. „Amikor vagy negyvenen elkezdtünk repeszteni egy keskeny úton, az jutott eszembe, hogy ha egyvalaki bukik, fejre áll az egész társaság, és mehet mindenki a kórházba, jó esetben – mesélte az Elvis Oscar-jelölt sztárja az Interview magazin számára vele interjút készítő, szintén Oscar-jelölt Josh Brolinnak (Milk). (Az Andy Warhol által alapított Interview specialitása, hogy a megszólaltatott művészekkel nem egy újságíró, hanem egy másik művész beszélget. – a szerk.) – Aztán meg ott voltak azok a jelenetek, amikor kukoricaföldön száguldottunk, amilyen gyorsan csak tudtunk, és senkin nem volt bukósisak.”

„Ez nem a legészszerűbb megoldásnak tűnik” – csóválta a fejét ennek hallatán a szintén régi motoros Brolin, aki gyakran posztol képeket az Instán valamelyik új járgánya mellet pózolva.
„Ehhez jön még az, hogy ha a kamerás kocsi mögött száguldasz, felveri előtted a kavicsokat, és telemegy velük a szemed” – folytatta Butler, amit Brolin már kedvezőbben fogadott, mondván, ez igazi motoros élmény.

A Motorosok egy hatvanas évekbeli, amerikai középnyugati motorosbanda történetét dolgozza fel megtörtént események alapján, bemutatva, hogy a szabadidő tartalmas eltöltésére szerveződő közösség hogyan degradálódik rettegett bűnbandává. Austin mellett többek között az Oscar-jelölt Tom Hardy (A visszatérő) és Norman Reedus (The Walking Dead) motorozik a filmben, amelyet a cannes-i Arany Pálmával kitüntetett (Mud) Jeff Nichols rendezett.

(Bikeriders – hazai bemutató: 2024. június 20.)